skip to Main Content

Александър Везенков откри юбилейния 20-и Детски лагер по изкуствата и спорта 

Баскетболистът на Торонто Раптърс – Александър Везенков, откри 20-ото юбилейно издание на Детски лагер по изкуствата и спорта, организиран съвместно от СО-район „Студентски“ и НСА „Васил Левски“.


170 деца на възраст от 9 до 12 години ще вземат участие в лагера, разделени в 10 групи.


Инициативата предоставя възможност на деца от район „Студентски“ да се запознаят с правилата и да практикуват безплатно различни видове спорт като ръгби, хокей на трева, футбол, баскетбол, крикет, скуош, фехтовка, бейзбол, бадмингтон, плажен волейбол, тенис на корт и много други, с основна цел превенция на детското асоциално поведение.


Проектът насърчава децата да спортуват и творят през свободното си време, насочвайки интересите им към здравословни и полезни, а не противообществени прояви.


Лагерът ще продължи до 12 юли.


Програмата се реализира с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при СО-район „Студентски“.


Спортист номер едно на България за 2023 година – Александър Везенков, беше специален гост на откриването. Той отправи поздрав към децата и им пожела да преследват мечтите си. 

Официални гости на откриването на лагера бяха още инж. Атанас Горов – зам.-кмет на СО-район „Студентски“, доц. Драгомир Стефанов – зам.-кмет на СО-район „Студентски“, Петя Петрова – секретар на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, доц. Христо Андонов – зам.-ректор по учебената част на НСА, доц. Мариана Борукова, Валентин Добрев, директор Административно-стопанска дейност НСА.

Back To Top