skip to Main Content

Вместо за наказателен паркинг СОС даде парцел под наем за 10 г. за поредната автомивка в Студентски град

На 21 юли т. г. Столичният общински съвет (СОС) прие общински парцел в ж.к. „Студентски град“ да бъде отдаден под наем за 10 г. вместо върху него да бъде изграден наказателен паркинг за нуждите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Имотът с обща площ от 2889 кв. м се предвижда да бъде отдаден след конкурс за месечен наем от 3560 лв. на месец без ДДС.

Предложението в дневния ред на СОС е внесено в последния момент като допълнителна точка с доклад от съветниците Николай Стойнев и Стефан Марков от ГЕРБ-СДС.

Преди тях, на 13 ноември 2020 г., екипът на СО-район „Студентски“ предлага с писмо до кмета Йорданка Фандъкова парцелът да бъде изваден от дружеството Пазари Изток ЕАД, за да бъде създаден наказателен паркинг за нуждите на транспортния оператор.

„Изграждането на наказателен паркинг на територията на СО-район „Студентски“ би осигурило положителен резултат по отношение преодоляването на затрудненията и ефективно решаване на посочения проблем“, пише през 2020 г. в писмо до Йорданка Фандъкова кметът на СО-район „Студентски“ Петко Горанов.

Предложение_Наказателен_паркинг_ЦГМ

Предварителните проучвания на Пазари Изток ЕАД извеждат, че имотът трябва да бъде използван за изграждането на следните обекти: детска площадка; павилиони; временен открит паркинг; площадка за ръчна автомивка.

На територията на ж.к. „Студентски град“ вече съществуват общо 10 автомивки, търговските площи също са много. За сметка на това наказателен паркинг няма, а нуждата от него се усеща всеки ден.

„Екипът на СО-район „Студентски“ ще настоява за реализацията на своето предложение“, каза кметът Петко Горанов.

Back To Top