skip to Main Content
ДГ 12 оригами

ДГ 12 „Лилия“ посрещна специален гост от Япония

Децата от ДГ 12 „Лилия“ имаха уникалната възможност да се докоснат до японската култура и до изкуството на правене на оригами. На 13 март т.г. техен специален гост беше Мивако Ноте от Япония по покана на СО-район „Студентски“ и филиал „Студентски“ на Столична библиотека. Срещата бе с цел развитие на творческите способности на подрастващите, които с помощта на своята нова приятелка от Япония се научиха как се прави самурайска шапка, фигурки от хартия и как да изписват името си с йероглиф на японски език.

Малките участници бяха много ентусиазирани от възможността да се докоснат до японската култура, да се запознаят с техниката за правене оригами и бяха много горди със своите творчески  постижения. Те от своя страна зарадваха гостенката, като й подариха мартеничка – символ на пролетта в българската култура.

СО-район Студентски и филиал „Студентски“ на Столична библиотека се стремят да предлагат различни дейности за децата от детските градини и училищата на района, за да се забавляват, да се учат, да развиват своите умения и потенциал като същевременно ги насърчават да бъдат любопитни към културите и традициите на други страни.

Back To Top