skip to Main Content
Ваканция здравей!

Деца от 55 СУ взеха участие в инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

В петък, 10 май, Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) беше домакин на съвместна инициатива „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ . Форматът се проведе в рамките на национална програма „Работа на полицията в училищата“ с активното участие на Столична община и Фондация за социална промяна и включване.

Заместник-кметът на СО-район „Студентски“ – доц. Драгомир Стефанов присъства на събитието, а сред участниците бяха ученици от петите класове на 55 СУ „Петко Каравелов“.

Инициативата отбелязва началото на лятната ваканция на учениците и в краткото си обръщение към тях заместник-директорът на СДВР – старши комисар Мирослав Данаилов, им пожела да играят и да се забавляват, но да не забравят правилата за безопасност.

Ваканция здравей!

В рамките на проявата децата участваха в различни състезателни игри, където приложиха знания за справяне в ситуации на тормоз и насилие в училище, противоправно поведение, бедствия и аварии. Отличилите се в трите кръга на състезанието „Безопасно поведение“ получиха награди, а всички участници си тръгнаха с грамоти. Награда за тях бе и демонстрацията на столични огнеборци, които със специализирана техника потушиха „възникнали пожари“.

Инициативата бе подкрепена от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към СО-район „Студентски“.

Back To Top