skip to Main Content

Деца от 8 СУ „Васил Левски“ тренираха волейбол с БФВ и ВА „Стойчев-Казийски“

На 21 ноември т.г. във физкултурния салон на 8 СУ „Васил Левски“ се проведе волейболен празник. Деца от 5-и клас взеха участие в демостративна тренировка, част от програмата „С волейбол на училище“, която се осъществява от Българска федерация волейбол (БФВ) под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV), Столична община, РУО София-град.

Малчуганите получиха ценни уроци от треньорите Светлозар Иванов и Антон Василиев, които са част от школата на Волейболна академия Стойчев-Казийски (ВАСК). Заниманията се проведоха и под зоркия поглед на волейболните легенди и бивши капитани на националния отбор за мъже Евгени Иванов и Николай Иванов.

Учениците се включиха в играта с много ентусиазъм и дадоха най-доброто от себе си, като демонстрираха спортен хъс и умения за екипна игра. В продължение на един час те щастливо се наслаждаваха на различните упражнения и задачи, които им бяха поставяни. Децата бяха разделените на четири отбора – по два при момичетата и два при момчетата, и всеки имаше равни възможности да се изяви и да впечатли.

Петокласникът Кристиян се справи отлично в ролята на водещ на официалната церемония, на която присъстваха Ани Тодорова – началник отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ към СО-район „Студентски“ и Мартина Карагьозова – заместник-председател на ВА „Стойчев-Казийски“.

„Благодаря на нашите гости за присъствието днес и за прекрасната инициатива! Вратите на 8-о училище „Васил Левски“ са винаги отворени за вас и вашите прекрасни проекти! Успех!“, обърна се в своето слово Кристина Касабова, заместник-директор на 8 СУ.

От страна на Българска федерация волейбол присъстваха Евгени Иванов, Николай Иванов и Адриана Маринкова, които са част от Комисията „Детско-юношески волейбол“.

„За нас като федерация е много важно и сме много щастливи, че можем да бъдем партньори по този проект. Вие сте част от един мащабен европейски проект, който има за цел да ви запознае с волейболната игра, да видите колко е красива, колко е приятна и на колко много неща ще ви научи. С треньорите играйте, учете, забавлявайте се!“, посочи Евгени Иванов, председател на Комисията ДЮВ.

Като част от проекта БФВ дари на 8 СУ „Васил Левски“ пособия, които да помогнат за практикуването на волейбола в училище.

Back To Top