skip to Main Content

Започна „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2023 на Столична община

Започна третото издание на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“, създадена, за да провокира младите хора в търсенето на по-добри решения за общността. Вече две години инициативата подкрепя младежите от София в откриването и прилагането на работещи и иновативни идеи за града.

Инициативата е изцяло безплатна, като право на участие има всеки младеж, на възраст от 15 до 29 г., който живее на територията на София. Срокът за записване за „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община е до края на месец април 2023 г. и се случва чрез подаване на информационна карта и декларация за съгласие за обработване на лични данни на e-mail – mladi@sofia.bg.

Младите хора ще избират между четири направления с ментори, утвърдени специалисти в различните тематични области:

  • Изкуство и култура – Светлана Ломева, изпълнителен директор на „Асоциация за развитие на София“
  • Опазване на околната среда – Елица Панайотова, координатор на проект „Зелена София“
  • Наука и иновации – Любов Костова, „Европейска нощ на учените“
  • Животни в риск – Светослав Петров, Animal Rescue Sofia

Освен в мотивационни сесии, водени от ментори,  участниците в третото издание на инициативата за първи път ще имат възможността да се включат и в практики, лекции и представяне на работещи модели в международен мащаб от водещи експерти.

Младежите ще могат да разчитат на професионална менторска подкрепа от създаването на проектната идея, през реализацията, до нейното отчитане. И още – организационна и логистична подкрепа, както и съдействие за популяризиране на проектите.

Академията ще финансира проекти в размер до 5 000 лв., като стимулира работата в екип и обмяна на опит.

Програмата предвижда мотивационните срещи с ментори, както и практиките и лекциите с утвърдени експерти да се проведат от април до май, а реализирането на одобрените проекти да се случва от юни до ноември 2023 г.

Пълната информация за третото издание на инициативата е публикувана на www.sofia.bg – раздел Спорт и младежки дейности – Академия за ВИЗИОНЕРИ 2023.

 

Back To Top