skip to Main Content

Започна 19-ият Детски лагер по изкуствата и спорта (снимки)

Днес започна 19-ото поредно издание на Детски лагер по изкуствата и спорта. Той се организира съвместно от Столична община-район „Студентски“ със средства на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Национална спортна академия „Васил Левски“.

Участие в лагера ще вземат 160 деца на възраст от 9 до 12 години. Детският лагер предоставя възможност на децата от район „Студентски“ да практикуват разнообразни видове спорт, като ръгби, хокей на трева, футбол, баскетбол, крикет, скуош, фехтовка, бейзбол, бадмингтон, плажен волейбол, тенис на корт и много други, с основна цел превенция на детското асоциално поведение. Проектът насърчава децата да спортуват и творят през свободното си време, насочвайки интересите им към здравословни и полезни, а не противообществени прояви. В програмата на лагера ще бъдат включени и часове по арт занимания, модерни танци, забавни игри, открити тренировки с летящ диск, йога за деца и обучения на различна тематика.

Официални гости на откриването бяха Петко Горанов – кмет на СО-район „Студентски“, инж. Атанас Горов – зам.-кмет на СО-район „Студентски“, Ани Тодорова, началник отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“, Петя Петрова – секретар на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията, НСА, проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по научната и международна дейност, НСА, Валентин Добрев, директор „Административно-стопанска дейност“, НСА и др.

Специален гост на откриването бе българският тенисист Димитър Кузманов. Той поздрави децата като обърна специално внимание на това колко е важно да спортуват и изрази благодарност към район „Студентски“ и НСА за прекрасната инициатива и организация на лагера.

Кметът на СО-район „Студентски“ – Петко Горанов, откри официално Детски лагер по изкуствата и спорта:

“Поздравявам всички участници. Предстоят ви десет дни на игри, забавления, съревнования, в които вие ще изграждане своите лични качества и ще се учите да бъдете част от отбора. Преди всичко трябва да се вслушвате внимателно в инструкциите, които получавате от вашите инструктори, да бъдете сговорни, да бъдете дружелюбни помежду си. Вярвам, всички сте чували поговорката „Сговорна дружина, планина повдига“. Много е важно да се научите да бъдете отбор, съставен от ярки индивидуалности. Искам специално да благодаря на нашите домакините от Национална спортна академия „Васил Левски“. За съжаление, по здравословни прични,  ректорът проф. Николай Изов не може да е сред нас. Искам да благодаря на г-жа Петя Петрова, секретар на Централната комисия за борба с протиообществените прояви на малолетните и непълнолетните за огромната роля, която има тази комисия в превенцията на протовообществените прояви, да засвидетелстваме своето уважение към нейната дейност, да благодаря на нашия спомоществовател Исмаил Рахими, който дари водата, с която ще се освежавате, да благодатя на моите колеги от Район „Студентски“ за организацията и труда, който полагат. Поздравяам родителите, които ви записаха за този лагер. Надявам се, че ще им се отблагодарите с добро участие. Бъдете здрави, разумни, борбени, целеустремени. Откривам Детски лагер по изкуствата и спорта 2023 година.“

От ръководството на НСА поздрав към децата отправи проф. Апостол Славчев, който обърна внимание на факта, че лагерът се провежда за 19-а поредна година на територията на Национална спортна академия. „Ще се радваме след време част от вас да бъдат и наши студенти“, с усмивка заяви проф. Славчев.

„Спортът е дисциплина, здраве, превенция“, каза Петя Петрова, секретар на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Лагерът ще продължи до 14 юли.

 

 

 

 

Back To Top