skip to Main Content

Звено „Зелена система“ премахва изсъхнала растителност, предстои кампания срещу кърлежи

От началото на годината екипът от Звено „Зелена система“ при СО-район „Студентски“ провежда активни дейности по премахване на издънкова растителност на територията на кв. „Дървеница“,  кв. „Мусагеница“ и ж.к. „Студентки град“. Благоприятните метеорологични условия подпомагат работата на звеното. Обработени са множество общински терени и публични алеи. Подрязана е храстова растителност. Премахнати са множество растителни издънки, изсъхнали дървесни стволове, изсъхнали клони и мъртви храсти. Дейностите са извършени на ръка.

Преди действията по разчистване е извършено зазимяване на новозасадените дървета, изразяващо се в окопаване на почвата около тях и подхранване с компост.

Звено „Зелена система“ провежда активни дейности по премахване на издънкова растителност по продължението на ул. „Кирил Попов“ в жк. „Студентски град“. Множество мероприятия са предприети и в парковото пространство до ул. „Атанас Манчев“, южно от „Баба Яга“.

В изминалите дни е подрязана храстова растителност, оформени са короните на много дървета, подрязани са храсти, стърчащи извън заграждания, запречвайки движението по тротоарите. Премахнати са множество растителни издънки, изсъхнали дървесни стволове, изсъхнали клони и мъртви храсти.

Предстои началото на кампанията за цялостно обработване срещу кърлежи на територията на района. Дейностите засягат всички жилищни квартали и комплекси: кв. „Мусагеница“, кв. „Дървеница“, кв. „Витоша-ВЕЦ Симеоново“, кв. „Малинова долина“ и ж.к. „Студентски град“.

Продължават мероприятията по чистене на издънкова растителност на територията на СО-район „Студентски“.

Back To Top