skip to Main Content
Петко Горанов, проверка в Малинова долина 17.02.2024 г.

Кметът Петко Горанов и главният инженер извършиха проверка на ул. „Георги Русев“ в кв. „Малинова долина“

Подизпълнител на ЕРМ-Запад предприе самоуправство по организация на движението на ул. „Георги Русев“ в кв. „Малинова долина“, СО-район „Студентски“. Във връзка с мероприятия по събаряне на стар трафопост, подизпълнителят предприема на своя отговорност действия по пренасочване на движението през обходен маршрут, разполагане на табели и регулиране на движението. Граждани сигнализираха районната администрация и 7-о РУ СДВР за затруднено преминаване по улицата и наличието на пътен хаос.

В 14 ч. на място се извършва спешна проверка от кмета на СО-район „Студентски“ Петко Горанов и инж. Арсо Хавальов – главен инженер на СО-район „Студентски“. Патрул от 7-о РУ СДВР, воден от зам.-началника на районното управление, извършва проверка и заедно с кмета и главния инженер констатират незаконосъобразно въвеждане на временна организация на движението. Самоуправството води до блокиране проходимостта на улиците в квартала.

проверка в Малинова долина 17.02.2024 г.

Кметът Петко Горанов разпореди незабавно спиране на работата и напускане на обекта. В изпълнение на разпореждането техниката е незабавно премахната, обектът е обезопасен, а улицата е измита с водоноска за сметка на подизпълнителя на ЕРМ-Запад.

проверка в Малинова долина 17.02.2024 г.

Работата по премахване на стария трафопост ще продължи, след представяне на изрядна документация за въвеждане на временна организация на движението (ВОД).

ℹ️ СО-район „Студентски“ информира, че с екипа на районната администрация до момента не е съгласувана такава. За днес не е разрешена и от органите на Столична община.

ℹ️ Екипът на СО-район „Студентски“ ще информира гражданите на кв. „Малинов долина“, когато предстои ново затваряне на ул. „Георги Русев“, и ще контролира процеса по прилагане на ВОД, когато такъв се съгласува с районната администрация.

Back To Top