skip to Main Content

Лятно кино в парк „Студентски“ на 22, 23 и 30 юли

За четвърта поредна година СО-район „Студентски“ съвместно с екипа на „Кинематограф“ ще представят Лятно кино под звездите на голямата поляна в парк „Студентски“. Прожекциите ще са три дни – на 22, 23 и 30 юли.

В първия ден зрителите ще видят детския филм „Баба“ на режисьора Димитър Димитров. Програмата продължава с 3 български филма, носители на множество фестивални награди, сред които и на „Златна роза“ и „София Филм Фест“. Става дума за „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Под един покрив“ на Симеон Цончев. В програмата са включени още два филма от Полша и Германия.

Ден по-късно програмата ще бъде открита с анимационния филм „Война“ на режисьора Димитър Димитров. След него можем да видим още „Глад“ на Петър Крумов и „Better Nature“ на Ралица Петрова. Завършекът на вечерта ще е с няколко международни филма от Гърция и Великобритания.

Програмата завършва на 30 юли с филмите, които дадоха начало на тазгодишното издание на Лятно кино в СО-район „Илинден“ –  детският игрален филм „Небето над хълма“ на режисьора Надя Тодорова, „Старецът и телефонът“ на Орлин Менкаджиев, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Интервю в утробата на кита“ от Рашко Рашков. Същата вечер зрителите ще се потопят в света на късото кино с няколко предложения от Австралия, Нова Зеландия и Гърция.

 

Back To Top