skip to Main Content

Лятно кино с „Кинематограф“ в СО-район „Студентски“

Последната серия от Лятно кино под звездите на „Кинематограф“ ще се проведе на голямата поляна в средата на парк „Студентски“. За 4-та поредна година, съвместно със СО-район „Студентски“, екипът на „Кинематограф“ представя съвременно българско и световно кино, като тази година програмата е тридневна.

Началото е на 22 юли от 20:30 ч. с детския филм „Баба“ на режисьора Димитър Димитров. Програмата продължава с 3 български филма, носители на множество фестивални награди, сред които и на „Златна роза“ и „София Филм Фест“. Става дума за „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Под един покрив“ на Симеон Цончев. В програмата са включени още два филма от Полша и Германия.

Ден по-късно „Лятно кино“ отново ще е в парк „Студентски“, където лятната кинопрограма ще бъде открита с анимационния филм „Война“ на режисьора Димитър Димитров. След него зрителите ше видят още „Глад’ на Петър Крумов и „Better Nature’ на Ралица Петрова. Завършекът на вечерта ще  е с няколко международни филма от Гърция и от Великобритания.

Програмата завършва на 30 юли с филмите, които дадоха начало на тазгодишното издание на Лятно кино в СО-район „Илинден“. Вечерта започва с детския игрален филм „Небето над хълма“ на режисьора Надя Тодорова и продължава с още 3 български филма: „Старецът и телефонът“ на Орлин Менкаджиев, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Интервю в утробата на кита“ от Рашко Рашков. Същата вечер зрителите ще се пренесат и в света на късото кино с няколко предложения от Австралия, Нова Зеландия и Гърция.

Back To Top