skip to Main Content

Много смях и усмивки в Деня на детето в СО-район „Студентски“ (снимки)

Столична община-район „Студентски“ и синдикална организация ВОН-КНСБ при УНСС организираха празник „Детство мое, реално и вълшебно“ по повод Деня на детето (1 юни). Събитието се проведе под патронажа на проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, и Петко Горанов, кмет на СО-район „Студентски“, с подкрепата на инициативата „Пази детето в интернет“.  

В празничната програма бяха включени увлекателни, творчески и спортни приключения за най-малките.

В закрития двор на УНСС бе организиран кът за вълшебство, в който се забавляваха и децата от ДГ №79 “Слънчице” с аниматор, музика, балони и награди – книжки.

Пред сградата на районната администрация бе организиран кът за творчество, в който  и малчуганите от ДГ №10”Чебурашка” рисуваха с акварел, моливи и тебешир. След интересната викторина с гатанки и въпроси, кметът на СО-район „Студентски“ Петко Горанов награди участниците с книжки.

 

В спортен комплекс „Бонсист“ по-големите момичета и момчета доказаха спортните си умения на стената за катерене и получиха сертификати.  

Важно събитие в празничната програма бе лекцията на Явор Колев на тема: „Пази детето в интернет“ с основен акцент върху превенцията на онлайн тормоз и посегателство над деца в дигиталното пространство. Тя се проведе в УНСС и предизвика голям интерес сред децата и учениците от 8 СУ ”Васил Левски” и 55 СУ “Петко Каравелов”.  

Репортаж от празника, излъчен в „Социална мрежа“ по NOVA NEWS, ВИЖТЕ ТУК

Back To Top