skip to Main Content

Над 500 зрители събра Лятно кино в парк „Студентски“ на 29 и 30 юни

Над 500 зрители се насладиха на летните прожекции в парк „Студентски“ на 29 и 30 юни.

Някои от българските акценти за киновечерите бяха:

Филмът „Муза“ на Свилен Славов. История за отдавна залязъл и умърлушен музикант и не по-малко странния му съсед, които откриват мистериозните начини, по които се проявява вдъхновението. Музата може да изненадва, да крещи, шепне, а понякога дори да удря шамари.

Най-новият филм на Тома Вашаров – „Премиерата“. Филмът ни запознава с режисьорът Филип Кралев, който е любопитен за мнението на публиката и критиката в нощта на премиерата на новия му филм „Дълбоко в душата“. Напрежението се покачва, когато внезапно се появява неочакван и неканен гост.

„Ехо II“ от режисьора Йордан Михайловски. Сюжетът ни впуска в морско приключение, в което екипажът на яхтата „Ехо II“ се вижда в чудо, след като капитанът яде отровна риба и изпада в безсъзнание. Лодката е изгубена в морето, а хората на нея започват да губят ума си.

Филмът „1999-а“ на режисьора Александър Милушев. Историята ни връща в края на 90-те години. Младо момче от покрайнините на София, почитател на аркадните електронни игри, е изправено пред сериозно решение – да остане просто юноша, живеещ в света на героите от игрите, или да направи първата крачка към порастването.

За най-малките зрители бе предвидено детско българско анимационно кино през първите 15 минути от прожекциите, като това ще бъде правило за всички летни прожекции.

Сред международните филми има заглавия от Швейцария, САЩ, Великобритания, Обединените арабски емирства, Израел, Куба и други. Зрителите ще могат да се насладят на голямо разнообразие от жанрове, на игрални филми, анимации, както и на документално кино.

Следващото Лятно кино в парк „Студентски“ ще бъде на 7 юли. В програмата са включени 4 български филма: „Кръгът на 99“ на Йонко Донев, „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Ехо II“ на Йордан Михайловски и „Покрив“ на Невена Николова и Петър Герзилов.

Предвиден е и документален филм от Обединените арабски емирства, заснет с българско участие.

Back To Top