skip to Main Content

Нова читателска зона във филиал „Студентски“ на Столична библиотека

Поредица от празнични инициативи белязаха официалното откриване на новото библиотечно пространство във филиал „Студентски“ на Столична библиотека.

Новата читателска зона предлага комфортна, модерна, иновативна и атрактивна среда за индивидуална и споделена работа, читателски обмен и общуване, на фона на свободен и безплатен достъп до всички книжни и дигитални ресурси на библиотеката, високоскоростен интернет, консултантска помощ, възможност за ползване на лаптоп/компютър, обособени кътчета за релакс.

Помещенията, любезно предоставени на Столична библиотека безвъзмездно от ректора на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – проф. д-р Ивайло Копрев, създават благоприятна атмосфера и подтикват младите читатели  и читателската общност на район „Студентски“ да участват в една нова динамика и взаимодействие с библиотеката.

Гости на събитието бяха представители на районната администрация, ректорът на МГУ „Св. Иван Рилски“, университетски преподаватели, деца и ученици от 55 СУ „Петко Каравелов“, 8 СУ „Васил Левски“, студенти и читатели.

СО-район „Студентски“ се радва на успешно и ползотворно партньорство с филиал „Студентски“ на Столична библиотека, с множество реализирани съвместни инициативи.

Back To Top