skip to Main Content

Официално бе открита площадката по безопасност на движението по пътищата  и приложно колоездене до ДГ 10 „Чебурашка“

На 12 октомври 2023 г., се състоя официалното откриване на площадка по безопасност на движението по пътищата  и приложно колоездене. Тя бе изградена в изпълнение на проект „На пътя животът е с предимство“ на СО-район „Студентски“, съвместно с ДГ 10 „Чебурашка“. 

Новото интерактивно пространство е достъпно за всички жители на кв. „Мусагеница“ и ще подпомага организирането на обучения, превенции, извънкласни дейности и спортни празници.

По време на откриването бе проведена викторина с деца от 10 Детска градина „Чебурашка“ и 8 СУ „Васил Левски“. Въпросите бяха свързани с правилата за безопасност на движението и разпознаване на пътните знаци. Отборите от двете учебни заведения проведоха и състезание по приложно колездене.

Децата бяха наградени за своите познания и умения с книжки, които им бяха връчени от инж. Атанас Горов – зам.-кмет на СО-район „Студентски“ и Ани Тодорова, началник отдел  „Образование, социални дейности, култура и спорт“. Състезанията показаха как практическото използване на площадката ще помогне на децата да усвоят по-добре правилата на безопасност на движението.

На събитието присъства и Кирил Славчев, член на УС на Съвета по безопасност на движението на децата в София.

Поздрав към участниците в откриването отправиха танцьорите от 144 СУ „Народни будители“ и вокална група към Народно читалище „Елин Пелин – Мусагеница 2016“.

Back To Top