skip to Main Content

Пето издание на „Мартенски празници“

Инициативата „Мартенски празници“ се проведе за пета поредна година от СО-район „Студентски“. Тя бе организирана по случай първи март – Баба Марта и Националния празник на България – 3 март. Децата от подготвителните групи на шестте детски градини, намиращи се на територията на район „Студентски“, изработиха от естествени материали мартеници. Част от тях подариха на Дома за стари хора – в кв. „Дървеница“, както и на децата от Центъра за деца с проблеми в развитието. От ръчно изработените мартеници бе направена изложба в сградата на районната администрация.

Тази година  в „Мартенски празници“ участваха и ученици от първи клас на двете общински училища – 8 СУ „Васил Левски“ и 55 СУ „Петко Каравелов“. Тяхната задача бе да украсят класните си стаи по повод Националния празник – 3 март, с рисунки, с карта на България, която те да оцветят, с пъзели с национални обекти, както и с българското знаме, което те сами трябваше да изтъкат на малки станчета.

Инициативата включваше и така наречената арт инсталация – дърветата пред сградата на общината и на други места в района бяха украсени в бяло и червено.

Инициативата бе част от календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Back To Top