skip to Main Content

Предстои полагането на износващия пласт асфалт на кръговото на бул. “Св. Кл. Охридски“ и бул. “Андрей Ляпчев“

Изграден е пълният габарит на строящото се в момента кръстовище с кръгово движение между булевардите „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ в СО-район „Студентски“. В него са обособени две ленти за движение по 4,5 м и са направени връзките между съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището са предвидени и нови тротоари. На този етап от строителството вече са изградени нова дъждовна канализация за отводняване на пътното платно и нова електроснабдителна мрежа.

Днес зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев провериха изграждането на новото кръстовище.

„Следващият уикенд, 2 – 3 юли, предстои да положим износващия пласт асфалт, като за целта кръстовището ще бъде затворено за преминаване от автомобили и коли на градския транспорт за двата дни. След асфалта ще бъдат извършени довършителни дейности и на финала ще бъде положена хоризонталната маркировка в цялото кръстовище. Кръговото ще бъде напълно завършено по-рано от обявения срок. Очакваме това да стане в първата половина на месец юли“. Това коментира зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Ангел Джоргов.

В момента се довършва изграждането на тротоарите. От вчера е пуснато движението с почти пълен габарит и се вижда положителният ефект върху трафика. Кръговото движение е организирано безконфликтно, избягват се перпендикулярните потоци и има напълно защитен десен завой от бул. “Ляпчев“, заяви зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев. 

Припомняме, че благодарение на активните и последователни действия на СО-район „Студентски“, кръстовището с кръгово движение беше готово за изграждане през пролетта на 2020 г. Въпреки отлагането, в резултат на активната позиция на района, през 2022 г. строителството започна.

Back To Top