skip to Main Content

Предстои провеждането на „Мартенски празници“ в СО-район „Студентски“

За шеста поредна година СО-район „Студентски“ ще проведе инициативата „Мартенски празници“. Тя се организира по повод първи март – Баба Марта, и Националния празник на България – трети март.

Малчуганите от детските градини ще се запознаят с българските традиции и обичаи, свързани с първи март, и ще изработят традиционни мартеници от екологични материали. Децата от 72 ДГ „Приказка без край“ ще подарят част от мартениците на  възрастните хора от ДСХ „Дълголетие“.

По повод Националния празник на България ученици от 8 СУ „Васил Левски“ и 55 СУ „Петко Каравелов“ ще се включат в арт работилници по приложни изкуства, в които ще илюстрират картата на България с различни изобразителни техники (апликация с природни материали, изработка на пано с конци и други).  Готовите произведения на децата ще бъдат подредени в изложба в сградата на районната администрация.

Както всяка година, тематичната украса и арт инсталация „Бели и червени дръвчета“ пред сградата на общината и на други ключови места ще зарадват жителите на район „Студентски“ с празничната атмосфера и настроение.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.

Back To Top