skip to Main Content

Предстои 7-ото издание на Пролетно пробуждане в район „Студентски“

За седма година СО-район „Студентски“ ще организира инициативата „Пролетно пробуждане“ във връзка с предстоящите празници – Лазаровден, Цветница, Великден и Международния ден на книгата и авторското право.

„Пролетно пробуждане“ и тази година ще донесе много радостни емоции на участниците в нея – децата от детските градини и училищата на територията на района, техните учители, възпитатели и граждани. Децата ще изработват великденска украса, ще боядисват яйца, ще рисуват и ще засадят цветя. С част от произведенията им ще бъде направена изложба в сградата на районната администрация и ще бъдат украсени дръвчета и зелени площи.

В партньорство със Столична библиотека – филиал „Студентски“ предстои отбелязването на Международния ден на книгата и авторското право с писателката Виолета Христова. Тя ще чете приказки на децата от 72 ДГ „Приказка без край“.

Ученици от 8 СУ „Васил Левски“ ще участват в арт работилница като сами изработят и нарисуват книжка по мотиви от известна приказка. Малко преди Цветница малчуганите от 16 ДГ „Приказен свят“ ще отбележат празника като засадят пролетни цветя в двора на детската градина.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община.

Back To Top