skip to Main Content

Приключи „Планинско приключение“ 2023

От 19 до 21 юни т.г. СО-район „Студентски“ реализира Проект „Планинско приключение“, част от Стратегията за развитие на физическото възпитание и спортно-туристическата дейност на Столична община. Ученици от 8 СУ „Васил Левски“ и 55 СУ „Петко Каравелов“ взеха участие в дейностите, които се проведоха в НП „Витоша“ и предизвикаха много емоции, нови приятелства и незабравими преживявания.

Преподаватели на НСА запознаха децата с красотата на планината, начините за оцеляване в нея, оказване на първа помощ, разучаване на характерни за района растителни видове и билки, опазване на околната среда. След обучението, учениците се ориентираха с карта и компас, оказаха „първа помощ“ на пострадали планинари, разходиха се в планината и се забавляваха със специално подбраните игри за физическа  ловкост и бързина, докоснаха се до планинско „катерене“  и доказаха отборното си участие.

Като продължение на екологичното мислене и предизвикателства в работилницата по приложни изкуства създадоха свои произведения от естествени материали.

В края на проекта децата получиха грамоти от кмета на СО-район „Студентски“ – Петко Горанов.

Проектът е в изпълнение на Стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спорт-туристическата дейност в Столична община „София спортува“.

.

Back To Top