skip to Main Content

При голям интерес преминаха първите два дни от Лятно кино в парк „Студентски“

На 22 и 23 юли, събота и неделя, се проведе поредната серия от Лятно кино под звездите на голямата поляна на парк „Студентски“. За 4-та поредна година, съвместно със СО-район „Студентски“, екипът на „Кинематограф“ представи съвременно българско и световно кино.

Началото на програмата бе на 22 юли с детския филм „Баба“ на режисьора Димитър Димитров. Програмата продължи с 3 български филма, носители на множество фестивални награди, сред които и на „Златна роза“ и „София Филм Фест“ – „Книга за хората“ на Владислав Лаков, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Под един покрив“ на Симеон Цончев. В програмата бяха включени още два филма от Полша и Германия.

В неделя, 23 юли, бяха представени анимационният филм „Война“ на режисьора Димитър Димитров. След него зрителите видяха още „Глад’ на Петър Крумов и „Better Nature’ на Ралица Петрова. Завършекът на вечерта беше с няколко международни филма от Гърция и от Великобритания.

Тази неделя, 30 юли, са последните прожекции в парк „Студентски“.  Вечерта ще започне с детския игрален филм „Небето над хълма“ на режисьора Надя Тодорова и ще продължи с още 3 български филма: „Старецът и телефонът“ на Орлин Менкаджиев, „Разговори с моя непознат“ на Лора Маркова и „Интервю в утробата на кита“ от Рашко Рашков. Същата вечер зрителите ще се пренесат и в света на късото кино с няколко предложения от Австралия, Нова Зеландия и Гърция.

Back To Top