skip to Main Content
Акция незаконни бараки юли 2023

Проведе се акция по премахване на незаконни бараки в кв. „Малинова долина“

На 27 и 28 юли т. г. беше изпълнена поредната процедура по събаряне на незаконни ромски постройки в кв. „Малинова долина“. Това е третата акция за годината, след тези на 27-28 април и на 22-23 юни.

Дейностите по премахване на нерегламентираните постройки се организират от СО-район „Студентски“ съвместно със Столичен инспекторат – район „Студентски“, Общинска полиция, 7-о РУ към СДВР, ОП „Екоравновесие“ и Агенция „Закрила на детето“. Събарянето на бараките се извършва съгласно заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община.

По време на акцията с помощта на багер са премахнати незаконни постройки, наподобяващи самоделни палатки. Почистени са множество найлонови, пластмасови, дървени и строителни отпадъци, оставени от незаконно пребиваващите граждани.

Системните действия на СО-район „Студентски“ не позволяват в кв. „Малинова долина“ да се появи застрояване с незаконни номадски бараки. Благодарение на десетките акции, които районната администрация организира през последните четири години, беше предотвратено заселването в квартала на незаконно пребиваващи семейства от малцинствените групи.

Предни акции:
Проведе се 11-ата акция по премахване на незаконни бараки в кв. „Малинова долина“

СО-район „Студентски“ проведе 3 акции за събаряне на незаконни бараки в кв. „Малинова долина“

Проведе се поредната акция по премахване на незаконни постройки в кв. „Малинова долина“

Back To Top