skip to Main Content

Проведе се 11-ата акция по премахване на незаконни бараки в кв. „Малинова долина“

На 27 и 28 април се проведе първата акция за 2023 г. по премахване на незаконни ромски постройки в кв. „Малинова долина“, организирана съвместно от СО-район „Студентски“, Столичен инспекторат, Общинска полиция, 7-о РУ-СДВР и ОП „Екоравновесие“.

Премахването на бараките се извърши съгласно заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община. При акцията не са установени непълнолетни деца от рискови социални групи.

По време на поредната акция със специализирана техника отново са премахнати значителни количества отпадъци – предимно пластмасови, текстилни и дървени предмети. Зелените площи са почистени от найлонови и битови боклуци, стари мебели и строителни отпадъци.

„Усилията ни за борба с незаконните постройки ще продължава с изненадващи акции през годината“, каза Петко Горанов – кметът на СО-район „Студентски“.

Екипът на СО-район „Студентски“ продължава да бъде последователен в действията си. За миналата година са реализирани 10 акции за събаряне на незаконни ромски бараки и извозване на нерегламентираните отпадъци. През изминалата 2022 г. бяха съставени множество полицейски разпореждания и актове за установяване на административни нарушения.

Back To Top