skip to Main Content

Провеждането на обществено допитване в кв. „Мусагеница“ се отлага с месец заради предсрочните избори

Уважаеми жители на кв. „Мусагеница“,

Във връзка с всички дейности по подготовка и провеждане на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври т. г. екипът на СО-район „Студентски“ няма да разполага с капацитет, за да проведе обществено допитване във връзка с идейния проект за нова транспортна схема на квартала с обособяване на места за паркиране и предложение за въвеждане на зона за платено почасово паркиране „Зелена зона“.

Анкетата ще се проведе в периода 17-31 октомври т. г. всеки делничен ден от 08:30 до 17:30 ч. в сградата на районната администрация. СО-район „Студентски“ ще търси мнение от гражданите на квартала по следните 2 въпроса:

  1. Подкрепяте ли предложението за въвеждане на „Зелена зона“ за почасовоплатено паркиране в кв. „Мусагеница“?
  2. Подкрепяте ли изграждането на многоетажни обществени паркинги наобщински имоти в близост до метростанция „Г. М. Димитров“?

Резултатите от анкетата ще се считат за валидни, ако в нея вземат участие повече от 30% (около 2700 души) от всички адресно регистрирани. При по-ниска активност предложението за изменение на транспортната схема и въвеждане на „Зелена зона“ отпада. При мнозинство на гласовете „Не“ на въпрос 1 предложението за въвеждане на „Зелена зона“ също отпада и няма да се входира в Столичния общински съвет (СОС).

В анкетата може да участва всеки адресно регистриран жител на кв. „Мусагеница“, навършил 18 години към началната дата на провеждането й. В настоящия момент пълнолетните жители с адресна регистрация в квартала са приблизително 9000 души.

Адресно регистрираните след началото на кампанията и желаещи да участват в анкетата следва да заявяват своето желание с удостоверение за адресна регистрация, издадено от район „Студентски“, докато чакат издаване на новите си документи за самоличност.

Back To Top