skip to Main Content

Здрави след КОВИД-19

Сдружение „Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма“ започна кампания с цел популяризирaне на знанията за постковид. През последните две години специалистите са работили върху създаването на подход за диагностика, лечение и профилактика на постковид синдром и реализиране на проект „Здрави след Ковид-19“, отново по Програма „Европа“.

Сдружението е създало онлайн анкета за постковид симптоми. Всеки желаещ може да я попълни ТУК

Преди две години е създадена пациентската асоциация Лонг Ковид Европа, която има за цел популяризиране на информацията за това заболяване и отделяне на средства за проучвания и обучения на лекари. По нейни данни европейците с увреждания вследствие на постковид са над 17 милиона. Затова провеждането на специфични за постковид изследвания може да покаже наличието на риск от драматични усложнения като инсулт, инфаркт и други, разказва д-р Павлина Михайлова.

На 29 април 2024 година в зала „Техне“ в Библиотечно-информационния център на ТУ-София, по време на изложбата „За България“ с любов“ на млади български художници и скулптори, ще бъде дадено начало на информационната кампания за постковид.

По време на кампанията на жители, преподаватели, студенти, лекари от район „Студентски“ ще бъде направен скрининг за симптоми на постковид и ще бъдат осъществени онлайн консултации.

 

СКРИНИНГ ЗА ПОСТКОВИД СИМПТОМИ

Back To Top