skip to Main Content

СО-район „Студентски“ проведе 3 акции за събаряне на незаконни бараки в кв. „Малинова долина“

На 8, 12 и 31 август т. г. се проведоха общо три акции за събаряне на незаконни бараки в кв. „Малинова долина“. Мероприятията бяха организирани от СО-район „Студентски“ съвместно със Столичен инспекторат – район „Студентски“, Общинска полиция, 7-о РУ към СДВР, ОП „Екоравновесие“ и Агенция „Закрила на детето“.

Премахването на постройките се извърши съгласно заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община. Припомняме, че през месеците май и април т. г. екипът на СО-район „Студентски“ проведе множество дейности съвместно с компетентни органи като реакция срещу незаконното изграждане на бараки в кв. „Малинова долина“. Тогава бяха съставени полицейски разпореждания, както и актове за установяване на административни нарушения за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Августовската акция завари поредна доза импровизирани бараки, изградени от отпадъчни материали, стари дограми и палета. Освен тях сред одеяла, дунапрени и кофражни плоскости бяха намерени импровизирани палатки от найлон и дъски. Също множество пластмасови и текстилни отпадъци, пръснати в периметъра на незаконните постройки.

По време на последните акции екипът на терен констатира значителни нарушения в зелените площи, които бяха премахнати, както и по време на предишните акции. Освен тях беше открито и речно замърсяване с пластмасови отпадъци – бутилки, туби, парчета стиропор, изделия от найлон. Боклуците от реката са отстранени.

„Екипът на СО-район „Студентски“ смята да продължи активно действията си по противодействие на незаконното изграждане на бараки на територията на районната администрация“, обяви кметът на СО-район „Студентски“ Петко Горанов – „Нашите усилия няма да спрат до тук“.

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top