skip to Main Content

Столична община организира младежки фестивал “Моята София. Младите с каузи“

За втора поредна година Столична община организира младежкия фестивал “Моята София. Младите с каузи“ по повод 12 август – Международен ден на младите хора.

Второто издание ще се проведе в кино „Кабана“ на 11 до 12 август, от 17:00 до 22:00 ч., при вход свободен за жителите и гостите на столицата.

Програмата, насочена към младите хора на София, техните приятели и семейства, предвижда музика на живо, кино под открито небе, уроци по суинг, арт работилници, ателиета и др.

Фестивалът на модерния млад градски човек поставя под светлините на прожекторите и  кампании с кауза, като инициативата за осиновяване на животни „БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб!“,  атрактивни симулации за превенция употребата на алкохол и наркотични вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община. През 2023 г. в програмата на фестивала водещо място заема превенцията и ранно диагностициране на рака на кожата, ХИВ и СПИН, както и подкрепа на хора с интелектуални затруднения.  

Щандове с книги, произведения на млади артисти, уъркшопи, консултации за здравословен начин на живот ще радват посетителите на инициативата.

Събитието се организира от Столична община, в партньорство с Инфонет медия, Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ, Animal Rescue Sofia, ОП Екоравновесие, ПИЦ – София, фондация „Светът на Мария“, Столична библиотека, Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве.

Пълната информация за фестивала е публикувана на официалния електронен портал на Столична община – www. sofia.bg.

Линк към събитието в една от социалните мрежи е достъпен тук.

Програмата, ВИЖТЕ ТУК

Back To Top