skip to Main Content

Столична община организира младежки фестивал “Моята София. Младите с каузи“

Във връзка с обявяването на 2022 г. за Европейска година на младежта от Европейската комисия и по повод 12 август – Международен ден на младите хора, Столична община организира младежкия фестивал „My Sofia. Youth with causes”/ “Моята София. Младите с каузи“.

Пилотното издание ще се проведе от 12 до 14 август, на езерото в Панчарево, с вход свободен.

Активностите, част от програмата, са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година фестивалът на модерния млад градски човек, поставя под светлините на прожекторите четири кампании с кауза:

  • „1000 жерави“, в подкрепа на хората с множествена склероза на фондация „МС – Мога Сам“;
  • „Разкриваме, спасяваме, защитаваме – отговорна грижа за животните“ на фондация „Четири лапи“;
  • Кампания за превенция употребата на наркотични вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община;
  • Кампания за превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“.

Програмата предвижда открити тренировки по йога, зумба и пилатес, суинг танци, демонстрации по брейк, баскетбол 3 х 3, както уроци по кану-каяк и академично гребане. И още – ателиета за рисуване, арт работилници, мобилна библиотека и др. На 12 август, Милица Гладнишка с Мишо Йосифов – секстет и Васил Спасов (пиано) ще забавляват аудиторията с проекта „Като на кино“, с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички почитатели на електронната музика.  

По-голямата част от активностите ще се провеждат в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне. Много от спортните клубове по кану-каяк и академично гребане на територията на Панчаревското езеро, ще се включат във фестивала, отваряйки вратите си за посетителите и предоставяйки уроци на желаещите.

За медицинското обезпечаване на фестивала е предвиден лекарски екип с линейка.

Повече информация за фестивала, с точна програма по дни и часове, партньори, както и координати на локацията, ще откриете в приложение.

Пълната информация е публикувана на официалния електронен портал на Столична община – www.sofia.bg,  раздел – Спорт и младежки дейности, рубрика – Младежки дейности.

Линк към събитието в една от социалните мрежи е достъпен тук.

Програмата, ВИЖТЕ ТУК

 

Back To Top