skip to Main Content

Театър „Цвете“ представи „Военни разкази“ пред ученици от 55 СУ „Петко Каравелов“

На 11 юни 2024 година в Народно читалище „Възраждане – 1935“, кв. „Дървеница“, бе представен театралният спектакъл „Военни разкази“ по разказите „Последна радост“ и „Вълкадин говори с Бога“ на Йордан Йовков. Постановката бе играна пред ученици от 55 СУ „Петко Каравелов“. Спектакълът е част от репертоара на Театър „Цвете“.

С „Военни разкази“ театър „Цвете“ продължава поредицата от образователни спектакли в помощ на учениците. Военните разкази на Йордан Йовков „Последна радост“ и „Вълкадин говори с Бога“ оживяват на сцената и за съжаление са болезнено актуални и днес. Авторът от първо лице ни превежда през ужаса на войната и нейните последствия. Там, където красотата, любовта и нормалните човешки взаимоотношения отстъпват пред бруталността. Пред пълната зала на НЧ „Възраждане“ актьорите от театър „Цвете“ предадоха темите, поставени от Йовков, и накараха зрителите да се замислят за важните, ценните неща около нас.

Събитието се организира по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към СО-район „Студентски“.

Back To Top