skip to Main Content

Традиционните прожекции на лятно кино се завръщат в парк “Студентски”!

Традиционните прожекции на лятно кино се завръщат в парк “Студентски”. СО-район “Студентски” за трета поредна година организира 6 прожекции под звездите на зелените поляни на парка с ВХОД СВОБОДЕН!


Първите прожекции са на следните дати:

Петък, 24 Юни / 20:30 ч.

Събота, 25 Юни / 20:30 ч.

Събитията са част от културната програма на Столична община и се организират от платформата за късо кино Кинематограф и СО-район “Студентски”.

Редакторите на Кинематограф са се погрижили за доброто настроение в летните вечери с разнообразни филми, групирани спрямо емоциите, които носят. Тази година организаторите са решили, вместо да дават конкретно заглавие на всяка селекция, тя да се обедини под различна цветова нишка. Оранжевата ще донесе дъх на лято и щастие, тъмносинята на нови разсъждения, студени отношения или отдръпване, а зелената, например, е с фокус върху опазването на природата, “зелените” идеи и екологични филми.

Фокусът ще е върху българското кино, в допълнение с подбрани чуждестранни заглавия от САЩ, Великобритания, Франция и др. Някои от филмите, които ще видим в първите две вечери:

🎞️ “Непознати” / 🇧🇬

Двама непознати се срещат в автобус и си представят, че са са влюбени, че живеят заедно като свободни артисти, споделящи една илюзия. Когато автобусът наближава последната спирка, те осъзнават, че имат само няколко минути, за да решат как да продължат пътуването и живота си. Любов ли е това? И ако е – трябва ли да бъдат заедно?

🎞️ “North Atlantic”  / 🇵🇹 

Хюго работи поредната нощна смяна в контролната кула на остров Корво. Джеймс пилотира самолет на 4 часа от острова, който е най-близката земя, а горивото ще стигне само за половината път дотам… Какво си говорят двамата и защо това е една от най-разтърсващите истории?

🎞️ “Насред бетона” / 🇧🇬

Второкласникът Вихрен е повикан в офиса на директора, защото е написал зловеща история в час по литература. Въпреки бюрокрацията и безочливата липса на интерес от страна на учителите, Вихрен прочита историята си. Публиката вижда какво я прави зловеща. 

Прожекциите ще са на 24 и 25 юни, 15 и 16 юли и в края на август.

Следете събитието тук: https://www.facebook.com/events/382741437233555/

И в сайта на Кинематограф: https://kinematograf.bg/programa/lyato/90

Back To Top