skip to Main Content

Участниците в детския лагер се включиха в честването по повод 185 години от рождението на Васил Левски

Участниците в Детски лагер по изкуствата и спорта 2022, който се провежда в Национална спортна академия, се включиха в тържественото честване на 185-ата годишнина от рождението на Васил Левски – една от най-светлите личности в българската история и патрон на висшето училище.

В знак на почит и признателност цветя на паметника на Апостола поднесоха ректорът – проф. Николай Изов, членовете на ректорския съвет, придружени от деца от ежегодния летен лагер на СО-район Студентски, много преподаватели, служители и студенти.

С минута мълчание присъстващите се преклониха пред личността, живота и изключителното дело на един от най-големите герои на България, останал за поколенията пример за родолюбие, хуманизъм, човешко достойнство и свобода.

Детският лагер започна преди седмица и ще продължи до 22 юли. В шестия ден от него децата участваха в различни спортни игри като фехтовка, плажен волейбол и др. Инспектор Николай Николов от отдел „Одит и контрол“ към СО-район „Студентски“ проведе поредното обучение по топография и ориентиране в местността. Проф. Лозан Митев от Катедра „Мениджмънт и история на спорта“ в НСА изнесе лекция на тема: „Защо Васил Левски е патрон на академията?“

Back To Top