skip to Main Content
Фотоизложба: Украйна – борба за живот, свобода и демокрация

Фотоизложба: Украйна – борба за живот, свобода и демокрация до 24 ноември в район „Студентски“

На 21 ноември т. г. се проведе официалното откриване на фотоизложбата „Украйна – борба за живот, свобода и демокрация“. Събитието е организирано съвместно от СО-район „Студентски“ и Гражданско сдружение „БОЕЦ“, състоя се в салона на Информационно обслужване при районната администрация.


В откриването взеха участие кметът на СО-район „Студентски“ Петко Горанов, Георги Георгиев – председател на Гражданско сдружение „БОЕЦ“, Олена Коцева – председател на Сдружение на украинските организации в България „Мати Украйна“, бригаден генерал Радостин Илиев от Министерство на отбраната, Станислав Илиев – кмет на СО-район „Възраждане“, граждани на Украйна, граждани от СО-район „Студентски“ и представители на медиите.


„В сърцето на Европа се води една война, а демократично мислещите хора следим със затаен дъх какво се случва с Украйна, която води война за своето оцеляване“, каза кметът на СО-район „Студентски“ Петко Горанов – „Целта на тази изложба е да ударим камбаната, че военният конфликт съществува и ние искаме да изкажем своята морална и материална подкрепа към народа на Украйна“.


Изложбата ще бъде достъпна в периода 21-24 ноември т. г. в сградата на районната администрация на СО-район „Студентски“. Следващ домакин на изложбата ще бъде Министерство на отбраната. Кадрите ще бъдат изложени във Военния клуб в началото на следващата седмица.


„Бих искал да споделя усилията на организаторите по представянето на изложбата в посока подкрепата за Украйна“, каза бригаден генерал Радостин Илиев – „В момента в Украйна се води война, която е насочена и към близките държави и Черно море, а това влияе на сигурността. България като час от международната общност, ЕС и НАТО има своята роля в системата за сигурност. Тази изложба ще помогне да се види истинското лице на войната“.


Кметът на СО-район „Възраждане“ Станислав Илиев също ще представи изложбата в сградата на районната администрация на бул. „Александър Стамболийски“ 62. Висши учебни заведения също изразиха интерес да участват като домакини на фотоизложбата.


„Нашата инициатива има цел да върне фокуса върху случващото се в Украйна – тази война, която продължава всеки ден“, обяви Георги Георгиев – председател на Гражданско сдружение „БОЕЦ“ – „След случилото се в Израел темата Украйна потъна, а там всеки ден има убити хора“.

фотоизложба „Украйна – борба за живот, свобода и демокрация“
Back To Top