skip to Main Content

Футболистите на 8 СУ (район „Студентски“) трети на междурайонен турнир „Да на спорта“

Отборът на СО-район „Студентски“ се класира на трето място в междурайонния футболен турнир под надслов „Да на спорта“, който се проведе на 9 май в Спортна зона – Герман. Тимът бе съставен от ученици от 5-7 клас на 8 СУ „Васил Левски“, които са победители в първия етап на Ученически игри 2023/2024 година.

Надпреварата бе организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към СО-район „Младост“ и бе подкрепена от още 12 комисии от София. Участие взеха 13 тима, разделени след жребий в 4 групи.

СО-район „Студентски“ с треньор Георги Георгиев стана победител в група Б след успехи над СО-район „Красна поляна“ с 4:2 и СО-район „Витоша“ с 4:0. Полуфиналната среща бе срещу СО-район „Лозенец“ и предложи много емоции. Учениците от 8 СУ поведоха, но „Лозенец“ направи обрат до 1:2. Малко преди края тимът на СО-район „Студентски“ изравни за 2:2. При дузпите Район „Лозенец“ се наложи с 3:1. 

Мач за трето място нямаше, като класирането бе по голова разлика. Тимът на СО-район „Студентски“ зае третата позиция с голова разлика 10:4, което бе по-добър показател от този на СО-район „Искър“, който вкара само два гола повече от своите противници. Заместник-кметът на район „Студентски“ – инж. Атанас Горов, връчи купата и медалите на учениците от 8 СУ „Васил Левски“. Те получиха и още една награда – бележник „Войводите на България“, създаден по идея на Фондация „Българе“.

Победител в турнира стана тимът на СО-район „Люлин“, който на финала победи СО-район „Лозенец“ с 3:1.  

Back To Top