skip to Main Content

С малки крачки към големи победи (снимки)

С призив за толерантност, приятелство и честна игра се проведе инициативата „С малки крачки към големи победи“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Столична община – район „Студентски“. Над 130 деца от подготвителните групи на детските градини демонстрираха бързина, ловкост и прецизност в спортните състезания и щафетните игри, организирани от районната администрация по повод Деня на толерантността.

На 2 ноември малчуганите от ДГ 12 „Лилия“ гостуваха на ДГ 10 „Чебурашка“, където премериха сили в честна игра със своите домакини.

На 3 ноември състезанията се проведоха между отборите на ДГ 72 „Приказка без край“ и ДГ 78 „Детски свят“ , а на 4 ноември отборът на ДГ 16 „Приказен свят“ посрещна своите опоненти от ДГ 79 „Слънчице“.  Макар че всички групи скандираха за своя отбор, дечицата се убедиха, че пътят към голямата победа е този, който се извървява с толерантност, приемане и уважение. След края на състезанията малчуганите научиха важен урок за толерантността – винаги да уважават противниковия отбор и да споделят радостта от играта, независимо от това кой е победител.

На финала децата трябваше да споделят и друга радост – подаръците, специално подбрани да насърчават отборната игра и готовност за споделяне между децата.

Специални гости на събитието бяха заместник-кметът на СО-район „Студентски“ – инж. Атанас Горов,  Ани Тодорова, началник отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ и Невин Шеремед, секретар на МКБППМН към СО-район „Студентски“.

Инициативата е част от годишния план на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при Столична община – район „Студентски и е насочена към провокиране на доброто сред децата, противопоставяне на агресията, утвърждаване на взаимоотношения на толерантност и разбирателство между тях.

Back To Top