skip to Main Content

Проведе се акция по принудително вдигане на неправилно паркирали автомобили в Студентски град

Вчера се проведе акция по принудително вдигане на неправилно паркирани автомобили и съставяне на фишове на територията на Студентски град.

Акцията беше организирана поради зачестилия проблем с неправилно паркирали автомобили на пътното платно или на тротоарите, които възпрепятстват свободното движение не само на пешеходците и други коли, но и на градския транспорт. Най-много нарушения се установяват на улиците „Акад. Борис Стефанов“, „Йордан Йосифов“, „Атанас Манчев“, „Проф. Атанас Иширков“, „Проф. д-р Иван Странски“, „Акад. Стефан Младенов“, както и на други възлови кръстовища.

17 бяха принудително вдигнатите с паяк коли, а 50 са съставените неприсъствени фишове. Дейности от подобен тип ще се провеждат регулярно, тъй като проблемът касае всички участници в движението и жителите на квартала.

Акцията протече съвместно и със съдействието на няколко институции: Център за градска мобилност (които поставят фишове в отсъствие на водачите на неправилно паркираните МПС), Общинска полиция, Столична община – район „Студентски“, Столичен инспекторат –  район „Студентски“, 7 РУ на СДВР, „Пътна полиция“ – СДВР.

Back To Top