skip to Main Content

Детски лагер по изкуствата и спорта за 2021 г. вече е факт

С вълнение и широки усмивки 120 деца и техните родители се събраха тази сутрин на територията на Националната спортна академия, за да поставят начало на тазгодишното издание на Детски лагер по изкуствата и спорта.

То е 17-о поред и ще спази традицията да създаде на малчуганите от 9 до 12-годишна възраст незабравими спомени, като в рамките на 2 седмици ще ги запознае с 10 вида спорт и ще ги потопи в света на изкуството чрез различни творчески работилници, които са заложени в програмата.

За да приветстват малчуганите с добре дошли, в тържественото откриване се включиха заместник-кметът на район „Студентски“ – Искрен Арабаджиев, както и помощник-ректорът на НСА – проф. Кирил Андонов.  

Старт на заниманията

След кратките изявления започна и още по-вълнуващата част за децата, а именно спортните занимания. Разделени на групи, те стартираха програмата с ръгби, хокей на трева, скуош, фехтовка, крикет, футбол, бейзбол. Заниманията загатнаха на децата колко много забавления ги очакват в следващите две седмици и им помогнаха да се опознаят помежду си, за да се превърнат в сплотени отбори до края на лагера.

Танци, творчество, книжки и игри

Втората част от деня продължи с уроци по танци, забавни игри, истории за процеса по издаване на една книга и творчески работилници.

В заниманието, което беше посветено на книгите и процеса по тяхното издаване, гост на децата беше Ясена Христова – редактор в издателство „Изкуства“, която увлекателно им разкри „истории от кухнята“. Те научиха всички стъпки, които се извървят, за да се стигне до момента, в който държат книга в ръцете си. Освен това малчуганите се включиха с разкази кои са техните любими произведения. В края на занятието получиха и книжка подарък, за която вече знаеха как е била създадена. 

Изкуството през моите очи

По време на работилниците част от участниците в лагера рисуваха върху раници от плат и показаха на околните изкуството през техните очи. Резултатът от усилията им беше впечатляващ за всички, а децата единодушно споделиха, че това е един страхотен завършек на целия изпълнен с вълнения ден.

Програмата продължава и през следващите дни с още повече спорт, изкуство и забавления.

Back To Top