skip to Main Content

07 Районна служба ПБЗН се включи с демонстрации в Детски лагер 2024

Служители от 07 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ посетиха днес Детски лагер по изкуствата и спорта 2024.  Те проведоха демонстрации пред деца от две групи.

В началото пожарникарите показаха начините на разпръскване на водата с маркуча като позволиха на всяко дете да го направи. Упражнението се превърна в страхотно забавление за малчуганите.

След това им бяха обяснени основни действия при възникване на пожар – какво трябва да съобщят, след като се обадят на 112, какво е първото нещо, което да направят, как да се придвижат към изходите при задимени помещения.

Един от пожарникарите сложи и специалната маска, като на децата бе обяснено как се подава кислород. Участниците от пета и седма група имаха възможност да разгледат отблизо пожарна кола, да разберат откъде идва водата за маркуча. Децата се качиха и в самия автомобил.

Демонстрациите ще продължат и в следващите дни, когато всички групи и деца от лагера ще имат възможност да видят отблизо как се действа при възникване на пожар.

Спортните тренировки днес започнаха с традиционната загрявка. Част от групите имаха занимания по хокей на трева, фехтовка, а други изработваха различни фигури в арт работилницата. 

Лагерът приключва в петък, 12 юли. Официалното закриване ще е в 11:30 ч.

Детски лагер по изкуствата и спорта се организира със средства на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към СО-район „Студентски“ съвместно с Национална спортна академия „Васил Левски“.

Back To Top