skip to Main Content

Посрещаме месец март с четвъртото издание на „Мартенски празници“ в район „Студентски“

Красивият шепот на пролетта, познат ни още като месец март, пристига с пълна сила, а с него и немалко възможности да празнуваме и да бъдем щастливи. Затова район „Студентски“ и тази година ще спази традицията да проведе своите „Мартенски празници“ по случай настъпването на Баба Марта и Националния празник на България. 

По време на четвъртото поред издание на „Мартенски празници“ дърветата пред сградата на районната администрация ще разцъфнат с бяла и червена арт инсталация, за създаването на която през последните седмици кипи неуморен труд.

Освен това децата от подготвителните групи на всички детски градини в район „Студентски“ ще отбележат настъпването на Баба Марта, като се включат в работилница по създаване на мартеници. Част от тези мартеници ще отпътуват като подаръци към Дома за стари хора „Дълголетие“ в кв. „Дървеница“, както и за децата в Медицински център „Деца с проблеми в развитието“. Останалата част ще бъдат представени в изложба в сградата на районната администрация.

Децата от подготвителните групи на детските градини ще вземат участие и в презентация викторина, посветена на Националния празник на България. По време на нея малчуганите ще научат факти както за 3-ти март, така и за различни български традиции и обичаи, които ще им бъдат представени по интересен и достъпен начин. Събитието ще се проведе в партньорство със Столична библиотека – филиал „Студентски“.

И макар че тази година няма да се проведат повече срещи между различните поколения в района, вярваме, че ще отбележим настъпването на март с усмивка и повече надежда. 

Мартенски празници в район "Студентски"
Back To Top