skip to Main Content

Проектът „Работилница за коледна магия“ изпълва с празнично настроение детските градини в район „Студентски“

Един от най-чаканите и вълнуващи моменти от годината полита с шейната към нас, за да ни подари уют, топлина и надежда. Да създадат тази магия са готови и помощниците на Дядо Коледа от подготвителните групи в детските градини в район „Студентски“ чрез участие в проекта „Работилница за коледна магия“.

За шеста поредна година децата чрез своята сръчност ще изработят картички, подаръци и коледна украса, част от които по традиция ще подарят на други деца – в Центъра за деца с проблеми в развитието. По този начин те ще докажат, че за създаването на магия са необходими единствено сърца, пълни с топлина, и желание да направиш приятел щастлив.

Помощниците на Дядо Коледа ще изпратят коледно настроение и в сградата на районната администрация. Изложба със специална част от техните творения ще радва посетителите и ще им предаде магията, присъща за празничния месец.

Първите творчески работилници се проведоха в ДГ №12 „Лилия“  

С празнично настроение и вълнение за предстоящата работилница ни посрещнаха днес (06.12.) помощниците на Дядо Коледа от група „Синчец“ в ДГ №12 „Лилия“. 

Със следващата галерия ви предлагаме да се потопите в творческата атмосфера:

Творчески работилници в 72 ДГ „Приказка без край“

През втория ден от „Работилница за коледна магия“ децата от  ДГ №72 „Приказка без край“ успяха да предадат своето коледно вдъхновение чрез картичките, които изработиха.

Въпреки необичайните времена, в които децата трябва да творят и да се учат, те за пореден път показват, че желанието да покажат какво знаят и могат пред своите учители и родители, е по-силно от обстоятелствата. След работилниците в ДГ №12 и ДГ №72, успяхме да видим и част от тържества на други групи, съответно посветени на Никулден и България, които бяха записани и малчуганите след това ще покажат и на своите родители. 

Творчески работилници в ДГ №16 „Приказен свят“

Темата на третата творческа работилница от проекта беше коледни венци. Децата от подготвителна група в ДГ №16 „Приказен свят“ с радост приеха поставената им задача, след което бързо и с лекота изработиха красиви коледни венци.

Творчески работилници в ДГ №10 „Чебурашка“

Нов ден, нова работилница – същият зареждащ ентусиазъм за творчество и предстоящите празнични дни. Децата в ДГ №10 „Чебурашка“ ни посрещнаха с широки усмивки, след което, като същински помощници на Дядо Коледа, сръчно и с много любов, изработиха картички за своите родители.

Творчески работилници в ДГ №79 „Слънчице“

Завършваме седмицата с творбите на сръчните помощници на Дядо Коледа от ДГ №79 „Слънчице“. 

Творчески работилници в ДГ №78 „Детски свят“

Шестото издание на „Работилница за коледна магия“ завърши с участието на децата от подготвителна група в ДГ №78 „Детски свят“, които изработиха коледни чорапчета. Преди същинската част малчуганите разказаха какво знаят за предстоящите празници, след което научиха и една от легендите за появата на коледния чорап. Развълнувани от историята, която чуха, с много старание започнаха да оцветяват своите чорапчетата. Децата създадоха истинска творческа атмосфера, като междувременно изпяха и някои от най-обичаните коледни песни. На финала те поздравиха своите учители и гости и с кратък танц.

И след тази работилница имахме възможност да се насладим на тържество, подготвено от една от по-малките групи в детската градина, което беше заснето специално за техните родители.

Back To Top